Gezond receptje: appelchips met kaneel

Nu ja, een receptje zou ik het niet echt noemen. Het is zo gemakkelijk dat er eigenlijk weinig recept aan is. Je hebt er zelf weinig werk aan, zeker als je de appels niet schilt. Het duurt wel enkele uren voor je van de appelchips kan smullen maar geloof me, het is het wachten zeker waard!

Appelchips met kaneel

Hoe maak je zelf appelchips?

Benodigdheden

  • Appelboor
  • Oven
  • Bakplaat
  • Eventueel een mandoline maar een gewoon goed mes werkt ook.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • Kaneel
  • Eventueel beetje citroensap

Bereiding

Als je de appels niet schilt, dan begin je met ze heel goed te wassen en te drogen. Kies je ervoor om ze wel te schillen dan kan je hier mee beginnen of eerst het klokhuis verwijderen en ze daarna schillen.

Appelchips (2)

Heb je geen appelboor dan kan je de appel gewoon in stukjes snijden (zoals op de foto hierboven). Zelf vind ik het wel tof om ronde appelchips te hebben en dus kocht ik een appelboor. Wat een gemak! Verwijder dus het klokhuis.

Daarna schil je de appels in hele fijne plakjes van ongeveer 2 mm dik. Je kan ze eventueel besprenkelen met wat citroensap. Leg de appelschijfjes vervolgens op een bakplaat met een bakvel. Hier kan je wat kaneel over strooien zodat je lekkere appelchips met kaneel hebt.

Appelchips met kaneel (2)

Verwarm je oven op 100 graden en zet de appelschijfjes hier voor 2 uur in. Zijn ze na 2 uur nog niet bruin en krokant, laat ze dan nog wat langer zitten. Zet maar één plateau met appelschijfjes per keer in je oven anders blijft het allemaal te vochtig en duurt het veel en veel langer.

Laat de appelchips afkoelen voor je ze serveert zodat ze echt knapperig worden. Smakelijk!

Appelchips

Alternatief

Je kan je naar hartenlust uitleven en ook chips maken van andere groenten en fruit. Wat dacht je van aardbeichips, bananenchips, wortelchips, zoete aardappelchips, bietenchips of chips van pastinaak.
Heb jij chips gemaakt van nog andere groenten of fruit? Laat het ons dan zeker weten!