De knop omdraaien: tips om je hoofd leeg te maken

Zij schreef er vorige week zo mooi over. Ik begreep precies wat ze bedoelde. Soms zit het allemaal even niet mee. Je kan dan kiezen om je in zelfmedelijden te wentelen en alles laten aanslepen of je kan proberen het tij te keren. Het heft in eigen handen nemen i.p.v. af te wachten. Ook al kan je de situatie niet of weinig veranderen, je kan wel veranderen is hoe je zelf tegen de situatie aankijkt. Ik ben de laatste jaren vrij goed geworden in het proberen me niet druk te maken over zaken waar je weinig of niets aan kan veranderen. Dat lukt niet altijd maar het besef alleen al, helpt me.

Enfin, Kelly haar blogpost kwam als geroepen. Ik besefte dat ik ook mijn trucjes heb om een slechte dag om te buigen naar een goede dag. Of een vol hoofd naar een leger hoofd.

wonen aan zee - oostende

Hoe ik mijn hoofd leeg maak

 • Lopen – helaas sukkel ik al even met een achillespeesblessure waardoor lopen er even niet inzit.
 • Naar buiten gaan. Even een frisse neus halen helpt om je hoofd leeg te maken. Letterlijk gaan uitwaaien op het strand en de hele wereld ziet er anders uit. Het was ook een van de puntjes van Kelly en ik kan haar alleen maar gelijk geven. In Scandinavië hebben ze dat al langer door, dat in de outdoors vertoeven gelukkig maakt. Check friluftsliv.
 • Naar de horizon staren – idealiter aan het strand (weer of geen weer, zomer of winter maakt niet uit, als ik de zee maar voel). Blue mind!
 • Beseffen dat na regen altijd weer zonneschijn komt, ook al kan het soms lang duren. Helaas geldt het tegenovergestelde ook.
 • Slapen – het is wonderbaarlijk om te zien hoe anders de wereld eruit ziet na een goede nacht slaap.
 • Volgend op het voorgaand puntje: ernaar streven de computer uit te laten in het weekend (toch voor werkgerelateerde zaken) en ten laatste om 20u de laptop dicht te klappen. Lukt steeds beter.
 • Beginnen opruimen. Ongelooflijk wat een kalmerend effect dat op me heeft.
 • Douchen – langer dan anders. Of sauna met een duik in ijskoud water erna.
 • Autorijden en keihard meezingen met mijn Spotify-lijst.
 • Naar Stockholm gaan. Stockholm (of Zweden in het algemeen) brengt me rust.

Dat gezond eten dat Kelly ook in haar lijstje had staan, zou ik beter ook doen. Helaas grijp ik op dagen dat alles tegenzit liever naar comfortfood. Wat doen jullie om de knop om te draaien?

Pin for later

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

De knop omdraaien: mijn tips om je hoofd leeg te maken

Comments

 1. Kel says:

  Knuffelen met onze hond, een bad nemen met een boek, en inderdaad een fikse strandwandeling. Jammer genoeg is het strand niet altijd binnen bereik, maar dit weekend wel 🙂

 2. fieke says:

  Buiten zijn en bewegen helpt (bijna) altijd, maar ook lezen brengt me tot rust!

 3. Elke says:

  Wandelen, altijd wandelen doet het bij mij of naar ons plekje in de Ardennen gaan én het liefst vanal die twee samen. Thuis een tas koffie zetten en de rust zoeken in de chaos die er heerst, de boel een beetje vanop een afstandje proberen te overzien.

Comments are closed.