Stofdoekjes voor de swiffer naaien

De Swiffer kwam op toen ik op kot ging. Stond dus meteen op mijn uitzetlijst, haha. Sindsdien is het niet zo veel meer gebruikt. Nu er in het nieuwe huis laminaat zal liggen, leek het me wel handig om een keer snel over de vloer te gaan. Je weet wel, zo snel tussen het stofzuigen door. Alleen, altijd maar die wegwerpdoekjes… Niet zo vriendelijk. Noch voor het milieu, noch voor de portemonnee. Dus wou ik enkele herbruikbare doekjes voor de Swiffer uit fleece naaien.

Tutorial stofdoekjes Swiffer naaien

Doekjes voor de Swiffer naaien gaat snel en gemakkelijk. Geloof me, je hoeft er niet eens echt goed mee met je naaimachine overweg te kunnen. Voor de Swiffer voor de vloer neem je een lapje fleece van 37 cm op 10 cm. Aan beide korte zijden plooi je 5 cm om. Dit stik je vast. En dat is het eigenlijk al!

Voor de Swiffer Max moet je wel even de afmetingen aanpassen. Ik heb zelf geen max dus kan het niet even voor je voor meten maar weet dat 5 cm omplooien het beste werkt. Doe je meer krijg je het doekje er minder makkelijk over. Doe je minder valt het er tijdens het swifferen af.

Bonus: herbruikbare doekjes voor de Swiffer Duster

Swiffer Duster herbruikbare doekjes naaien

Voor de Swiffer om stof af te nemen (de Swiffer Duster), heb je een beetje meer voorbereidend werk om doekjes te naaien. Neem 4 lappen fleece van ongeveer 14 op 20 cm. Teken de vorm van de houder over op het stukje fleece en naai de 4 lapjes op deze lijn aan elkaar. Knip daarna stroken zodat je herbruikbare stoffer er hetzelfde uitziet als de originele Swiffer Duster doekjes en swifferen maar!

Pin it

Swiffer doekjes naaien

Comments

 1. Tine says:

  Net uitgeprobeerd, maar 10 cm was wat te smal voor mijn swiffer, 14 a 15 cm lukte beter. Misschien is de huidige generatie swiffers wat veranderd van model?
  Noodgedwongen (rebellerende naaimachine in combinatie met beginnende en ongeduldige naaister, nooit een goede combinatie 😉 ) heb ik ook een luie DIY versie ontdekt: nl gewoon de stof knippen en als lapjes stof gebruiken om op je Swiffer te klikken. Lukt ook!

  1. Heidi says:

   Dag Tine, waarschijnlijk heb je de Swiffer Max, die is – zoals ook in het artikel vermeld is – een beetje groter 🙂
   Goede tip van gewoon doekjes te knippen. Gaat inderdaad ook!

Comments are closed.