Versgeperst appelsap met gember

Typisch natuurlijk. Dan heb je eens een paar dagen vakantie en dan val je natuurlijk ziek. Op dag 2 had ik al keelpijn. Alle tips uit dit artikel ten spijt, ik bracht de kerstdagen door met een stevige verkoudheid. We verbleven met de familie in een heerlijke vakantiewoning in Colijnsplaat. De dagen werden gevuld met uitslapen, languit in de zetel liggen, eten en af en toe een wandelingetje in één van de vlakbij gelegen Zeeuwse stadjes. Voor herhaling vatbaar (behalve die verkoudheid dan)!

Januari wordt een bruisende maand met vele sociale contacten. Ik wapen me door veel vitamientjes tot me te nemen. Ik ben echt helemaal verlekkerd op drankjes met gember (hm, die pepsi ginger!). Zeker versgeperst appelsap met gember is één van mijn favorieten. Ik maak ze met mijn Magimix Cook Expert en de speciale juicer die je erbij kan kopen. Heb je een juicer, dan moet je dit receptje echt eens uitproberen. Heb je nog geen juicer, dan is het nu misschien het goede moment om een juicer aan te schaffen!

Gember

Gember heeft veel goede eigenschappen. Het zou ontstekingsremmend werken en het immuunsysteem stimuleren. Het heeft een anti-bacteriële en anti-virale werking. Gember is een natuurlijke pijnstiller. Het kruid zou zelfs helpen in de strijd tegen kanker! Enfin, google maar eens. Je vindt tientallen redenen waarom gember goed voor je zou zijn. Het is natuurlijk ook gewoon lekker en pittig.

Magimix Cook Expert

Appelsap met gember

Eerlijk is eerlijk, ik heb momenteel een beetje een haat-liefde verhouding met mijn Magimix. De soepen zijn heerlijk maar het is een te dure machine om er alleen maar soep mee te maken. Ik experimenteerde wat. Het ene recept lukt al beter dan het andere. Dat kan ook aan mij liggen maar ik ben dus soms wel teleurgesteld in mijn dure keukenmachine. Toch besloot ik ook de juicer en de spiralizer aan te schaffen. Zelf appelsap met gember kunnen maken maakt veel goed! En ik weet wel, ik moet die machine wellicht nog wat beter leren kennen maar soms vraag ik me af of ik niet beter een simpelere keukenrobot had gekocht. Anyway, ik experimenteer nog wat verder en schrijf dan wel een keer een uitgebreide review. Vandaag wil ik het niet over mijn Magimix hebben maar een receptje delen dat je met een andere juicer ook kan maken.

Appelsap met gember

Versgeperst appelsap met gember

Ik pers steeds 3-4 glazen per keer. Dat heeft veel te maken met de aangegeven hoeveelheden van mijn juicer. Met de Magimix kan je 4 appels persen vooraleer je het mandje moet reinigen. Dat reinigen gaat vrij vlot maar hoe minder vaak ik het moet doen, hoe liever. Met 3 appels heb ik iets meer dan een glas, afhankelijk van de appelsoort.

Ik was de appels (je neemt best biologische – eventueel kan je de appels ook schillen maar dat moet in principe niet) en snij ze in 2. Het klokhuis laat ik meestal ook zitten. De klokhuizen eruit halen is meer werk dan het mandje van de juicer legen na 4 appels. Als ik de klokhuizen eruit haal kan ik 6 appels persen vooraleer het mandje overloopt.

Ik pers er eerst een appel door en doe er daarna een vijftal cm gember in. Deze gember schil ik wel. Daarna gaan de andere appels in de juicer. Koel bewaren en snel opdrinken. Santé!

Welke appels gebruik je best voor appelsap?

Zelf verkies ik de Boskoop-appels. Ze hebben een frisse smaak en vooral, ze zijn erg sappig waardoor je uit 2 appels al een glas appelsap kan persen. Voor een iets zoetere appelsap kan je de Jonagold-appels gebruiken. Ook Elstar geeft een lekkere appelsap. Je kan ook experimenteren en verschillende appelsoorten door elkaar gebruiken. Pink Lady vind ik persoonlijk ook een aanrader. De minder gekende (en minder makkelijk te vinden) Braeburns staat gekend als erg sappig wat natuurlijk handig is als je appelsap wil maken. Over het algemeen telt: hoe verser geplukt, hoe sappiger.

Affiliate