Cadeautjes voor kindjes die alles al hebben

Ben je als tante, meter, nonkel of peter op zoek naar een leuk cadeautje voor kindjes die alles al hebben? Het is elke keer een hele zoektocht om het perfecte cadeautje voor je petekind te vinden.

Er zijn verjaardagen, de sint komt, er is kerst en ik kan nog wel wat gelegenheden bedenken waar een presentje bij hoort. De kindjes zelf hebben sowieso een verlanglijstje. Maar eens ze het hebben, ligt het al snel in een verloren hoekje in de kast en kijken ze er niet meer naar. Meer zelfs, bij navraag, gaven mijn metekindjes dit ook zelf toe!

Moet je als tante/nonkel voor elke gelegenheid een cadeautje voorzien? Misschien is het handiger om samen te leggen voor een groter cadeau? Hieronder vind je nog enkele andere opties.

Speelgoed om bij meter/tante te laten liggen

Wedden dat de ouders je dankbaar zullen zijn als je iets koopt dat in je eigen huis blijft liggen? Zo kunnen de kinderen er mee spelen als ze op bezoek komen of komen logeren. Je zal wellicht liefst iets kopen dat niet te veel plaats in neemt: een gezelschapsspel, een puzzel,… Een setje om restaurantje te spelen doet het ook altijd goed. Of een blokkendoos.

Een uitstapje cadeau

Toen ik de metekindjes met hun verjaardag voorstelde om voortaan een uitstap te maken i.p.v. fysieke cadeautjes te geven, waren ze laaiend enthousiast. Oef! Omdat ze toch graag nog iets uitpakken, kocht ik bijvoorbeeld een kleinigheid dat tijdens de uitstap van pas zou komen of ik verpakte de tickets voor de uitstap in een mooie doos. Een andere keer maakte ik een quiz of een puzzel zodat ze de bestemming konden raden. Dubbel plezier!

Het is simpel: ze hebben hopelijk mooiere herinneringen aan een leuke uitstap dan aan een stuk speelgoed waar ze even mee spelen en wat er verder gewoon ligt. Hen een leuke ervaring en mooie herinnering bezorgen, daar is het me om te doen. En dus trokken we voor hun verjaardag al naar Mini-Europa en Océade, de Efteling en gingen we kamperen en zelfs een keertje op citytrip naar Stockholm.

Vind jij de zoektocht naar leuke cadeautjes voor je pete- of metekindje ook altijd zo moeilijk? Koop je maar wat om toch maar niet met lege handen te moeten toekomen? Of hoe los jij het op? Wat geef jij als cadeautjes aan kindjes die al alles hebben? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Pin it

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

Cadeautjes voor kindjes die alles al hebben

Comments

 1. Sopdet says:

  Mijn dochter springt een gat in de lucht wanneer ze op uitstap mag bij haar doopmeter, zelfs gewoon een dagje bij haar thuis of blijven slapen doet ze super graag. Jammer genoeg valt het niet zo vaak voor… Het is misschien net omdat het zo uitzonderlijk is dat ze het zo leuk vind.
  Laatst liet ze weten: “Mama, een feestje waar ik niks van af weet, dat zou ik wel eens leuk vinden.” Dus volgende verjaardag wordt het huis hier versierd.
  Ik ga dus ook voor de ervaringen. Ze krijgt altijd wel wat extra zakgeld of een kleinigheid, meestal zaken die ze wel zou willen maar haar zakgeld niet wil aan spenderen.

  Ps: ik ben ook een mietje in die glijbanen. Ik ben altijd blij eens de verkenningsfase achter de rug is en ik vervolgens gewoon aan de uitgang kan wachten LoL

  1. Heidi says:

   Ja, hier zijn ze ook altijd enthousiast als ze mogen komen logeren. Mocht het elke week zijn zou de fun er misschien af zijn. En niet alleen voor hen 😉 Je kan dan ook niet elke week iets speciaals gaan doen hé. Nu haal ik alles uit de kast als ze komen 🙂
   PS Thanks! Ik voel me niet meer alleen als glijbaan-mietje 🙂

 2. Miss T. says:

  Mijn man is peter van het oudste zoontje van zijn zus en omdat we zelf geen kinderen hebben, is het soms moeilijk om te weten wat hij graag zou willen of wat de rage van het moment is. We vragen dan ook altijd een aantal suggesties aan zijn mama en kiezen daaruit een cadeau. Van zodra hij oud genoeg is, zijn we ook van plan om meer uitstapjes samen te ondernemen. Zo staat al vast dat we naar Disneyland gaan in de toekomst :-).

  1. Heidi says:

   Aan de ouders vragen is inderdaad een goed idee. Hier geven de ouders stilaan ook toe dat ze al zo veel hebben. Driedubbele win dus als ik hun kinders mee op uitstap neem hebben zij een kinderloze dag 🙂

 3. fieke says:

  Voor mij is het allemaal nog nieuw, want ik ben pas meter geworden! Mijn metekindje is nu bijna vijf maand, dus zijn eerste kerst/nieuwjaar/verjaardag moet hij nog krijgen. Ik denk dat ik eerst even afstem met de ouders hoe ver we daarin gaan. Als hij wat groter is vind ik uitstapjes doen een geweldig idee, want het mannetje wordt al meer dan genoeg verwend door ouders/grootouders!

  1. Heidi says:

   Proficiat, toch wel speciaal hé, zo meter zijn! Ik neem die rol ook heel serieus 🙂
   Ik gaf het petekindje van 3,5 maand een zelfgemaakt dekentje en slabbetjes enz.

  2. fieke says:

   Voor zijn geboorte kreeg hij al een superdeluxe geboortepakket (https://fiekefatjerietjes.wordpress.com/2015/05/12/diy-geboortepakket-voor-tiebe/). Hij kan er wel eventjes tegen met slabbetjes 🙂

 4. Jeroen says:

  Voor mete-of petekindje een cadeautje kiezen is echt wel niet simpel. Je weet de interesses wel van die (b)engels maar het is altijd gokken of ze het al niet hebben gekregen van de mama/papa of van iemand anders. Uitstapjes zijn dan inderdaad veel makkelijker en plezanter. En bovendien heb je er zelf ook nog eens plezier aan 🙂

  1. Heidi says:

   Helemaal juist 🙂

Comments are closed.