Flantaart

Flantaart

Er zijn zo van die receptjes die je ooit wel eens wil maken maar op de één of andere manier blijf je het uitstellen. Want dat lijkt wel moeilijk, toch? En dat zal waarschijnlijk wel mislukken, toch? Laat ons het maar bij een gewone cake houden en de flantaart gewoon bij de bakker halen.

En dan zie je in de winkel dessertrijst staan en sta je wat later rijsttaart te bakken. En dan lukt dat zo goed en is dat zo lekker, dat je je ook aan een flantaart wil wagen. Met taartroostertekening enal.

Een taart met biscuit, slagroom en fruit, da’s mijn ding niet zo. Geef mij maar een aardbeientaart, een rijsttaart of een flantaart.

Recept flantaart

Je kan zelf de taartbodem maken maar ik ging voor het gemak en kocht een kant-en-klaar bodem.

Nodig:

4 eieren op kamertemperatuur
150 gram suiker
60 gram bloem
halve liter volle melk
taartbodem

Bereiding:

Klop 3 volledige eieren plus 1 eigeel gedurende drie minuten los met 150 gram suiker. Doe hier dan beetje bij beetje de bloem bij en roer er tenslotte beetje per beetje de halve liter volle melk onder.
Klop het aparte eiwit stevig en spatel het onder het mengsel.
Doe de taartbodem in een taartvorm en giet er het mengsel over. Dit gaat 45 minuten in de oven op 150 graden. Check met een breinaald om te zien of de taart klaar is. Bij mij duurde dit bijna een uur!

Taartroostertekening?

Awel ja, gelijk de echte! Leg een taartroostervorm op je gebakken taart en draai de taartvorm om. Haal de taartvorm weg en laat de taart ondersteboven afkoelen. Als je na 2u de taartrooster weghaalt, blijft de vorm er mooi instaan. Gelijk echt!

flantaart (2)

Je ziet wat ‘kale plekken’ op mijn flantaart. Het liep niet helemaal zoals het moet. Er bleef een beetje bovenkant aan mijn taartrooster plakken. Tips om dit schoonheidsfoutje op te lossen zijn altijd welkom!

flantaart (1)

UPDATE: poging 2 ziet er al veel beter uit 🙂

flantaart

Smakelijk! Ik ga er nog eentje maken 😉

Comments

 1. Ziet er lekker uit! Mag ook wel na die detox. 😉

 2. liese says:

  Mmm, klinkt lekker en (het belangrijkste!) simpel om te maken. Zal ik even opslaan in mijn recepten 🙂

 3. Stephanie says:

  OH YUMMIE! Ziet er keigoed uit!

 4. Sabrina says:

  Dit wil ik zeker ook eens proberen!

 5. Heyhey, ik wil al zoooooo lang eens een ouderwetse flan maken, dus jouw recept komt uit de hemel gevallen… maar een dom vraagje misschien, maar die kant-en-klare taartbodem, welke is dat juist? Ik herinner mij in den delhaize een bladerdeeg en zanddeeg gezien te hebben, maar dat is allicht dat niet hé?
  Gr
  An

  1. Heidi says:

   Dag An, ik gebruikte kruimeldeeg. Je kan de bodem ook zelf maken uiteraard maar zoveel tijd had ik nu ook niet 😉 Laat maat weten als het gelukt is!

   1. och damn, ik kocht nu juust bladerdeeg.;
    zal allicht niet mega mislukken, want geduld om te wachten tot morgen heb ik niet :-))

 6. Nicole christiaens says:

  Is dit gewone bloem in recept flantaart

  1. Heidi says:

   Dag Nicole, inderdaad, met gewone bloem. Succes met bakken! En smakelijk voor achteraf 😉

Comments are closed.