Mijn handtas – What’s in my bag

“Sleur jij dat allemaal mee?” Dat zinnetje, nonchalant gezegd door één van mijn vrienden in de cafetaria van het zwembad na onze vrijdagavond-training. Meer was niet nodig om me bewust te worden van mijn onnodig zware handtas.

Ik was een meisje dat graag voorbereid was: een paraplu, een notitieboek, de iPad, mijn smartphone en de powerbank, een make-uptasje, een ICE-kit en een medicijntasje. Het zijn maar een paar dingen die standaard in mijn handtas zaten. Gewicht dat ik elke keer nodeloos meesleurde.

What’s in my bag?

Het minimaliseren in mijn huis zette zich dus ook op handtasgebied door. En niet alleen in aantal handtassen (ik heb er nog 2: een dagdagelijkse en een clutch voor feestjes) maar ook in inhoud van die handtas.

What's in my bag, minimalistische handtas.

En ja, uiteraard neem ik ook mijn smartphone mee, maar die Samsung is eigenlijk ook mijn fototoestel dus staat niet bij op de foto 🙂

Portefeuille

De portefeuille is kort na het nemen van deze foto uit mijn handtas verdwenen. Niet gestolen ofzo hoor! Nee, ik besloot een hoesje voor mijn smartphone te kopen waar mijn bankkaarten in kunnen en voortaan cashless te leven.

Sleutelbos

Ook de sleutelbos moest eraan geloven. Mijn autosleutel had ik sowieso al apart. Het sleuteltje voor de brievenbus bleef voortaan ook thuis. Maar liefst 3 sleutels van fietssloten had ik aan mijn sleutelbos hangen. Ik schakelde onlangs over naar een cijferslot dus die sleutels konden ook weg.

Aan mijn sleutelbos hangt verder nog een duikflesje. Hierin zitten reserve O-ringen. Onmisbaar voor duikers! Ook handig (en gelukkig nog nooit moeten gebruiken) een reanimatiekapje.

Hoeveel sleutels hangen aan jouw sleutelbos waarvan je niet meer weet voor welk slot ze dienen? En hoeveel sleutels heb je al weken niet meer gebruikt? Misschien kunnen die sleutels er ook af…

Hall en handtas

Mijn hall is eigenlijk vrij leeg. Ik gebruik een Ribba-plankje uit Ikea om mijn sleutels op te leggen als ik thuis ben. Eronder heb ik haken voorzien om mijn paraplu(‘s) en mijn handtas te hangen. En erboven hangt een bordje dat ik in Stockholm kocht en waar ik regelmatig een nieuwe inspirerende quote noteer.

<<Do more of what makes you happy>>

Inspiratie voor een volgende quote is altijd welkom! Wat is jouw favoriete quote?

Comments

  1. marlies says:

    All time favoriet: Dance like nobody is watching, love like you ‘ve never been hurt, sing like nobody is listening, live like it’s heaven on earth. (Mark Twain)

    1. Heidi says:

      Mooitje!

Comments are closed.