Spelklassiekers die niet in je huis mogen ontbreken

Met de feestdagen in het vooruitzicht, leek het me wel een leuk idee om even wat inspiratie te geven voor plezante gezelschapsspellen. Zelf heb ik een voorkeur voor klassieke spelletjes. Je weet wat je eraan hebt en ze blijven populair.

P.S. Zelf creatief aan de slag? Hier vind je leuke kerstspelletjes om met heel het gezin te doen.

Spelletjes voor kleuters

De laatste tijd spelen we heel vaak spelletjes. Mijn vierjarig petekind doet niets liever. Voor de meeste klassieke spelletjes is hij nog wat te jong. Lees: hij kan nog niet lezen. Dat hij nog niet kan lezen is voor Junior Monopoly geen belet. Hij kijkt naar de tekeningetjes op de kans-kaarten en doet alsof hij leest wat erop staat. Haha ja, hij kan de tekstjes gewoon al vanbuiten!

Andere spelletjes die hij graag speelt zijn UNO, Wie is het? en een spel van Paw Patrol dat eigenlijk een versie is van Ladders en Glijbanen. Ook het ‘paardenspel’ is een van zijn lievelingsspelletjes. Het is het oudste spel van alle klassieke spelletjes die we in huis hebben. Letterlijk! Het speelbord en de houten paardjes zijn minstens 80 jaar oud.

Ken je nog spelletjes die een vierjarige leuk vindt en waarvoor hij nog niet moet kunnen lezen? Laat maar weten in de comments! We zijn altijd op zoek naar nieuwe spelletjes zodat we zelf ook wat variatie hebben 😉

Klassieke spelletjes

Een regenachtige dag die meer uitnodigt om thuis te blijven dan naar buiten te trekken, het is de perfecte setting om een gezelschapsspel boven te halen. Om te voorkomen dat de kasten volledig uitpuilen, hou ik het bij enkele klassiekers. Welke klassieke spelletjes mogen volgens mij niet in je spelletjeskast ontbreken?

Pin for later

Klassieke gezelschapsspelletjes

Affiliate

Comments

  1. Jeroen says:

    Krokodil met kiespijn is een leuk spelletje voor vierjarige en kan je gerust ook meenemen

    1. Heidi says:

      Da’s een goeie! Zal eens checken of hij dat nog niet heeft thuis en anders heb ik bij deze wellicht zijn kerstcadeautje gevonden 🙂

Comments are closed.