Recept: Oreo milkshake

Hoewel een milkshake maken eigenlijk iets poepsimpel is, is het iets wat ik thuis niet vaak klaarmaak. Deze Oreo milkshake is een beetje een uitzondering.

Milkshakes & I

Buitenshuis kies ik meestal voor een bananenmilkshake. Ik weet nog waar ik de beste bananenmilkshake ooit at. Dat was in een klein café in Ushuaïa. Ik weet ook nog waar ik de slechtste milkshake ooit geserveerd kreeg. De dronken uitbaatster serveerde een milkshake met ingrediënten die duidelijk over datum waren. Toen we haar dit melden, proefde ze van mijn milkshake, zei dat ze niets vreemd merkte en gaf me die milkshake terug! Ik heb de milkshake laten staan en ben er nooit meer teruggekeerd. Sindsdien zit ik met een klein milkshake-trauma en wacht ik altijd met een bang hartje af als ik een milkshake besteld heb.

Oreo-koekjes

Blijkbaar ben je ofwel een grote fan van Oreo-koekjes ofwel lust je ze totaal niet. Ik zit ergens tussenin. Ik lust de vulling liever dan de koekjes. Gelukkig hebben ze ook koekjes met double cream. Het was toen ik Oreo-ijsjes in de winkel zag liggen dat ik me bedacht dat je daar ook wel milkshakes van zou moeten kunnen maken.

Hoe maak je Oreo milkshake?

Dit receptje voor Oreo milkshake is poepsimpel. Je hebt 3 ingrediënten nodig, doet alles in de mixer en klaar. Ongeveer toch.

Ingrediënten voor Oreo milkshake

Met volgende ingrediënten maak je 4 Oreo milkshakes:

  • Een pakje Oreo koekjes
  • 1 liter vanille-ijs
  • 200 ml amandelmelk

Bereiding Oreo milkshake

Hou 4 Oreo-koekjes apart voor de afwerking. Doe de andere ingrediënten in een ruime maatbeker en mixen maar. Als alle koekjes verkruimeld zijn en je een homogene massa hebt, is de shake klaar.

Doe de shake in 4 glaasjes en verkruimel er nog een koekje boven. Koel serveren. Smakelijk!

Pin for later

Recept Oreo milkshake