Omgekeerd minsgame

Af en toe zie je een challenge om te minimaliseren namelijk een ‘minsgame‘ opduiken. Het opzet? 30 dagen lang verzamel je elke dag x-aantal voorwerpen. Op dag 1 gaat 1 iets de deur uit, op dag 2 doe je 2 dingen weg. Op de laatste dag doe je 30 dingen weg. Ik ben niet zo goed in hoofdrekenen maar dat zijn heel wat dingen die aan het eind van je minsgame je huis verlaten hebben.

Minsgame voor gevorderen

Toen ik verhuisde had ik, naast mijn kampeerspullen, mijn duikmateriaal en een koffer kledij slechts 8 bananendozen en 4 archiefdozen. Je begrijpt dat een minsgame waarbij je zo’n 600 dingen wegdoet op een maand tijd, voor mij geen avance had.

Insert een omgekeerd minsgame!

We gaan heel het concept omdraaien. De eerste dag kies je bewust voor 30 voorwerpen. De dag erna mag je 29 voorwerpen uitkiezen die je wil koesteren. Aan het eind van de rit heb je zo’n 600 spullen die je uitverkoren hebt. Je zou kunnen zeggen dat al de rest dan weg mag. Of je dat ook effectief doet, laat ik aan jou.

Doel van het omgekeerd minsgame? Je bewuster maken van de voorwerpen die je echt niet kan missen (en dus ook van de voorwerpen die eigenlijk weg kunnen.

Nog meer varianten

Je kan ook varianten gaan bedenken: bv. per kamer of kast nog x-aantal voorwerpen overhouden. Het gaat er om dat je bewust kiest om spullen bij te houden ipv spullen weg te doen. Een alternatieve manier om tot hetzelfde effect te komen kan een packing party zijn. Ik schreef daar eerder al eens over. Je doet alles in een doos en haalt er een week/maand/seizoen telkens uit wat je nodig hebt. Deze spullen mogen dan terug in de kast. Wat na deze periode nog in de dozen zit, mag weg. Dat is eigenlijk hetzelfde principe als hoe ik elk jaar mijn kleerkast uitmest.

En waar ga je dan naartoe met de spullen die je niet meer moet hebben? Rommelmarkt, kringloop & inloopteam,… Er zijn heel wat mogelijkheden om jouw spullen nog een tweede leven te geven.

Pin for later

Omgekeerd minsgame