Veggie gyros – recept

veggie gyros

Vegetarische gyros

Een hele tijd terug bejubelde ik de vegetarische gyros van Delhaize al. Sinds enkele weken is hun assortiment vegetarische voeding uitgebreid. Met vegetarische tonijnsalade (heerlijk op een wrap!), met vegetarische kip-curry, met vegetarische spekblokjes en met vegetarische kippenstukjes. Nu hoeft dat voor mij niet. Vegetarisch en toch naar vlees smaken en er ook zo uitzien. Maar het is wel ideaal om verstokte vleeseters een gezonder, milieuvriendelijker alternatief voor te schotelen.

Maar dus terug naar die vegetarische gyros. Ik wou een alternatief voor de voorverpakte versie. Na wat experimenteren, kwam ik tot dit makkelijke recept voor veggie gyros.

Ingrediënten voor veggie gyros:

  • knoflook
  • rode ui
  • oregano
  • tijm
  • komijn
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • 1/2 lepel mosterd
  • 150 ml olijfolie
  • citroensap
  • gele en rode paprika
  • champignons
  • vegetarische kippenstukjes

Bereiding:

Marineer de vegetarische kippenstukjes in de kruiden en de olijfolie. Snij de ajuin in kleine stukjes en de paprika’s in lange repen en stoof even aan. Ook de champignons mogen hier bij. Voeg de gemarineerde kippenstukjes, de kruiden en de olijfolie toe. Ik koos voor Griekse pasta maar je kan er ook rijst bij serveren. Smakelijk!