Tiramisu met Baileys

tiramisu met baileys

Wie me kent weet dat ik wel van dessertjes hou. Tiramisu staat zeker in mijn top 5 van desserts die ik niet snel zal afslaan 🙂 Maar ik drink geen koffie en zoek dus vaak alteratieven. Zo maak ik mijn tiramisu regelmatig met chocomelk in plaats van koffie. Nog lekkerder is het, als je er een scheut Baileys bij doet. Zelf ook maken? Dat kan! Hier vind je het recept voor tiramisu met Baileys. Je zal zien, het is niet moeilijk om te maken en het is erg lekker!

Ingrediënten voor tiramisu met Baileys:

* 3 eieren
* 5 eetlepels suiker
* 500 gram Mascarpone
* koekjes (naar keuze: madeleine, boudoir of zelf petit beurkes)
* 1/2 kop straffe koffie
* 1/2 kop Baileys
* chocoladepoeder

Bereiding:

1. Klop de suiker door het eigeel
2. Voeg hier 5 eetlepels Baileys aan toe
3. Meng er vervolgens de Mascarpone onder
4. Klop het eiwit op
5. Meng het eiwit onder het mascarponemengsel
(voorzichtig! Als je te hevig mengt, zakt je eiwit weer in)
6. Meng de koffie onder de rest van de Baileys en dompel hier de koekjes in.
7. Leg een eerste laag koekjes in een glazen schotel, vervolgens een laag mascarponemengsel.
Dit kan je eventueel herhalen.
8. Werk af met wat chocoladepoeder.
9. Smakelijk!

UPDATE: Tiramisu maken zonder ei? Kijk dan even hier.