Inspiratie voor jouw verlanglijstje – kerst 2021

Kerst komt eraan en daar horen cadeautjes bij! Ik vind het geven van cadeautjes eigenlijk plezanter dan cadeautjes krijgen. Ik begin mijn zoektocht ruim en tijd en kan echt blij zijn als ik het geschikte geschenk gevonden heb. Ook van het inpakken (tegenwoordig met gerecycleerd inpakpapier of zelfs krantenpapier) maak ik echt mijn werk.

Maar dus zelf cadeautjes krijgen… Het hele jaar door hou ik een lijstje bij van wat ik graag wil hebben. Ik koop het echter niet. Is het tegen kerst of mijn verjaardag nog altijd iets dat ik graag wil of nodig heb? Dan mag het op mijn verlanglijstje. 

Vroeger kochten we in de familie altijd cadeautjes voor iedereen maar sinds een paar jaar trekken we namen. We hebben wel al zo lang als ik me kan herinneren met verlanglijstjes gewerkt. Zo koop je iets waar de gelukkige ook echt iets mee is. Dat sluit niet uit dat we er echt een zoektocht van maken om iets te zoeken dat bij iemand past. 

Ik geef toe dat ik geen gemakkelijke ben om cadeautjes voor te kopen. Niet dat ik niet snel content ben, integendeel! Spullen maken niet gelukkig. En wat koop je ook voor iemand die alles al heeft en houdt van minimaliseren? 😉 Ik hou het dus liever bij dingen die echt meerwaarde hebben, wat ik vaak ga gebruiken en waar dan liefst ook nog mooie herinneringen aan vast kunnen hangen. Bovenaan mijn lijstje staat uiteraard dat we corona onder controle krijgen en we weer zorgelozer kunnen leven, zonder beperkingen.

Wat er dit jaar verder op mijn lijstje staat ontdek je hier:

 • Het Eurovisiesongfestival spel (ondertussen al gekregen)
 • Kaars Let it snow
 • Het Bosboek en het Ruimteboek en ook het Hemelboek
 • Een theedoek waar je ook Mens Erger je Niet op kan spelen (voor in onze strandcabine of als ik ga kamperen) – al gekocht)
 • Een Zweeds wafelijzer
 • Een herbruikbare beewax wrap om mijn brooddeeg af te dekken als het aan het rijzen is
 • Een nieuwe fles Soak
 • Boek: Scandinavian Christmas – Trine Hanemann
 • Zwarte zeepdispenser om op te hangen
 • UNO (of misschien nog liever Flip-uno) – de neefjes hebben een hele collectie en ik wil graag eentje voor bij mij thuis.
 • Een houten schaakbord – om zelf te leren en daarna aan mijn neefje te leren.

Maar ook met een beleving mag je me altijd verrassen! Een uurtje padel, een uitstapje, een etentje of een afhaalmenu,… Als ik het zo bekijk, heeft het allemaal met beleven te maken en grotendeels ook met wat we in 2020 en deels in 2021 zo hebben moeten missen: een gezellige avond met vrienden, een spelletje met de familie,… De boeken zijn een gedeeld cadeautje voor mijn petekind. Het Zeeboek kocht ik al en het is leuk om te zien hoe geïnteresseerd hij daar in is. Ook een goed doel scoort altijd goed!

Maken jullie ook lijstjes? En wat staat daar bij jou dit jaar op?

Affiliate

Comments

 1. Kris10 says:

  Lastig om nu belevenissen op het lijstje te zetten. Ik wil graag terug naar theater of een concert, of eens uit eten … maar wanneer kan dat allemaal weer 🙁

  1. Heidi says:

   Ja, da’s waar. Moet toegeven dat er bij mij ook meer spullen op staan dan andere jaren. Ik zal uitgeminimaliseerd zijn 😉

Comments are closed.