DIY: zelf droogshampoo maken

Schoonmaakproducten en verzorgingsproducten zijn eenvoudig zelf te maken. Het past helemaal in de zero waste levensstijl waar ik naar streef. Vandaag deel ik enkele tips & tricks om zelf droogshampoo te maken.

Met een droogshampoo kan je het wassen van je haar een dagje uitstellen. Bovendien zorgt het voor volumineus haar.

Wat heb je nodig om zelf droogshampoo te maken?

  • Een kleine glazen bokaal met deksel
  • Een oude make-upborstel om bv. blush aan te brengen
  • Droog ingrediënt dat olie absorbeert – zie verder
  • Optioneel etherische olie

Welk poeder voor je droogshampoo?

Er zijn verschillende opties qua poeder voor je droogshampoo. Het goede nieuws is dat je de meeste gewoon in je keukenkast hebt staan en ze geen fortuin kosten.

Als basis kan je maismeel of maizena gebruiken. Heb je bruin haar dan is arrowroot een prima basis. Heb je een donkere haarkleur, dan kan je rauwe cacao (dus niet de Nesquik-variant!) erbij mengen. Qua hoeveelheden is het uitproberen tot je een mengeling hebt die bij je haarkleur aansluit. Zelf mengde ik 3 eetlepels arrowroot met 1 eetlepel cacao.

Optioneel kan je er nog enkele druppels etherische olie bij doen. Zelf koos ik voor 2 druppeltjes tea tree. Tea tree is gekend voor zijn ontsmettende werking. Bovendien versterkt tea tree het haar en de hoofdhuid en heeft het een anti-roos werking. Je kan ook voor munt of lavendel kiezen.

Doe alle ingrediënten in een potje en schud goed. Bewaar goed afgesloten. Aanbrengen doe ik met een oude make-upborstel. Laat de droogshampoo even inwerken en blaas overvloedig poeder er uit met de haardroger of kam het zachtjes uit. Niet te veel kammen of borstelen want dan verspreid je het talg en gaat het effect van je droogshampoo teniet.

Pin it

Bewaar dit artikel op Pinterest zodat je het later gemakkelijk terugvindt!

DIY zelf droogshampoo maken